Jukka Konttinen

10000 Antti Tuiskua ja muita helppoja hokemia

Jokainen tehköön elämällään mitä haluaa - kyllä jos asut autiolla saarella ja et siis ole vaatimassa yhteiskuntaa tai läheisiäsi näkemään vaivaa ja murhetta vuoksesi kun pilaat terveytesi huonoilla elintavoilla tai päihteillä.

Kuuntele sydäntäsi niin menestyt – mikä ettei, jos mielestäsi Suomi pystyy elättämään 10000 uutta Antti Tuiskua ja Saara Aaltoa. Tai jos 6 kertaa Teatterikorkeakouluun yrittäneen kannattaa jatkaa yrittämistä. Pikkulapsi tekee asiat pelkästään mielihalujensa mukaan, aikuiseksi tulo mahdollistaa järjenkäytön ja suhteellisuuden tajun.

Tulisipa vahva johtaja - kyllä jos uskot ihmisiin jotka osaavat lukea alamaistensa ajatukset ja katsoa tulevaisuuden kristallipallosta. Kekkosmaiset suhteet Neuvostoliiton kaltaiseen totalitaristiseen naapurivaltioon voivat myös auttaa.

Markka takaisin - kyllä jos uskot että valuutan vaihdoksella suomalaisten työn tuottavuus paranee merkittävästi ja pysyvästi. Ehkä olemme hetken halvempia, mutta tuontihyödykkeiden kallistuminen vyöryy tuotantokustannuksiin. Tietotaito ja innovatiivisuus pitäisi pystyä tuottamaan tuotteita ja palveluja jotka lyövät ulkomaiset vastineet laudalta. Tähän asiaan valuutalla on vähän tekemistä.

Kaikella on merkityksensä - kyllä jos uskot että lapsen kehitykselle on eduksi että salama tappaa hänen äitinsä tai että moottoripyöräilijä saa elämälleen uutta merkitystä, neliraajahalvauksen iskiessä onnettomuuden seurauksena.

Kyllä kansa tietää - kyllä jos haluat yhteiskunnan päätöksenteon kansanäänestyksiin, joiden tulos on 50/50 % puolesta ja vastaan.  Ja et halua että kukaan päättäjä on ikinä vastuussa mistään. Proletariaatin diktatuuria on kokeiltu entisissä sosialistimaissa. Sitäpaitsi termi "kansa" on täysin mielivaltainen. Itse kokisin olevani kansalainen.

Aänestämällä vaikutat - kyllä jos et vaivaudu Heikki Pursiaisen esittämästä kritiikistä siitä, että poliittinen järjestelmä vaalii ainoastaan hyvinvoivan keskiluokan saavutettuja etuja. Voit miettiä esimerkiksi, että kuinka paljon uuden presidentin valinnalla on todellista merkitystä itseäsi koskettaviin asioihin.

Koulutuksesta ei saa leikata – kaikin mokomin jos olet sitä mieltä, että Joensuussa on liian vähän filosofeja, Ylivieskassa logistiikkainsinöörejä tai Jyväskylässä biologeja.

Tiede ei tiedä kaikkea - kyllä mutta se ei todista sinun henkiolentojesi, homeopatialääkkeittesi tai sähköallergiasi puolesta suuntaan tai toiseen. Tiede on menetelmä saada tietoa, ei kaikki tieto.

Media kertoo totuuden ympäröivästä maailmasta - kyllä jos mielestäsi maailma koostuu terroriteoista, onnettomuuksista, henkirikoksista, gallupeista, somekohuista ja julkkiksista. Ainakin voit miettiä onko listatuista asioista uutisointi siinä suhteessa mikä niiden merkitys elämämme on. Esimerkiksi valitaanko Sauli Niinistö jatkokaudelle yhdellä vai kahdella äänestyskierroksella tai mikä kouluampujan aseen malli ja kaliiperi oli.

Kulttuuri ja perinteet pitää säilyttää - kyllä jos et huomaa sitä, että kulttuuri ja perinteet olivat erilaisia 30 vuotta sitten, samoin kuin tulevat olemaan erilaisia 30 vuoden päästä. Johtuen jatkuvasta asenteiden ja arvojen liberalisoitumisesta ja maailman yhdentymisestä. Joita trendejä mitkään nationalismin ja rajojen sulkemisen haikailut eivät pysäytä.

Puhelinmyyjät tekevät vain työtään - kaikin mokomin mutta kotirauhani häiritsemiseen heillä ei ole oikeutta. Myyjien pitäisi olla velvollisuus anoa lupa soitteluun asiakkaalta, eikä siis niin, että asiakkaan on velvollisuus estää soittoja erikseen ja maksaa siitä.

Ja lopuksi: Helppohin hokemiin kannattaa uskoa - kyllä jos todellisuus potkii liikaa tutkainta vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hienoa! Olen viime viikkoina mielessäni kerrannut urheiluun, lähinnä jääkiekkoon liittyviä latteuksia, mutta onpa niitä näköjään myös yhteiskunnan tasolla.

Näytteitä mieliharmeistani:
Pelataan omilla vahvuuksilla. (Yrittääkö joku sitkeästi hyödyntää heikkouksiaan?)
Jos sä et tee niin kaveri tekee varmasti. (Jääkiekossako muka "lainalaisuuksia" - hah hah.)
Tää on niin kova sarja, että tollasiin keskialueen virheisiin ei yksinkertasesti ole varaa. (Joukkueet tekevät lukemattomia virheitä koko kentän laajuudella jokaisessa ottelussa.)
Onni on ansaittava! (Onko epäonnikin ansaittua?)
Siinä tämä hyökkääjä näytti miksi hänelle maksetaan puoli miljoonaa per kausi. (Huono hyötysuhde jos yhdestä harhautuksesta pitää pulittaa 500 000 euroa.)
Täytyy pelata fyysisemmin. (Pitääkö henkistä voimantuottoa siis vähentää?)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Jeps urheilulatteuksista saisi oman kokoelmansa, ehkäpä tuonne Vapaavuoroon.

Kuinkahan monta kertaa ennen peliä kysytään että "Oletteko valmiita". Vastaus "Ollaan valmiita". Ja hävityn pelin jälkeen: "Ei oltu valmiita".

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Talouteen liittyviä hokemia onkin kirjassa "Ajatusten alennusmyynti".
http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2012/06/Ajatu...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset