Jukka Konttinen

"Kaikkihan joskus kännissä mokaa"?

Otsikon ajatusta en ole koskaan eläessäni ymmärtänyt. Minusta se on samaa ”Kyllä kansa tietää”-mentaliteettia, henkistä laiskuutta ja itsekkyyttä jonka takia Suomi on ongelmissa tiettyjen yhteiskunnallisten asioidensa kanssa.

Teuvo Hakkaraisen toiminta Eduskunnan kahvilassa, siis naispuolisen työkollegan käsivarrella kuristaminen ja väkisin suuteleminen, on tuomittu luonnollisesti julkisuudessa, mutta näyttää siltä että empatisoiia ja kannustajiakin löytyy, jos ei suorastaan sankarin jalustalle nostamista?

Toki olen ollut itsekin nauttineessa tilassa nuorempana ja käyttäytynyt epäkorrektistikin mutta vastuuni kantanut ja sotkuni siivonnut, pysyvästi. Olen myös joutunut seuraamaan läheltä henkilöä, joka päihteitten takia mokattuaan ei seuraavana päivänä muista koko asiaa ja ei siitä pahoillaankaan osaa olla. Jonka seurassa lapseni pelkäsivät, kun olivat alaikäisiä, vaikkei tämä edes aggressiivinen ollut.

Mitä Hakkaraiseen tulee, niin harvoin olen Jussi Halla-ahon kanssa näin samaa mieltä kuin nyt kun Jussi toteaa, että sellaisen ihmisen joka ei pysty käyttäytymistään päihteiden vaikutuksen alaisena hallitsemaan, ei kannattaisi itseään mokomaan tilaan saattaa. 

Vaikka Hakkarainen on oman mokailunsa myöntänyt ja anteeksi pyytänyt, niin kuka takaa, ettei hän toimi samoin kun seuraavan kerran viinanhimo iskee? Kansan empatia voi olla pahinta, mitä Hakkarainen nyt tarvitsee. Eli saa syyn unohtaa asian, muuttamatta tapojaan uusissa vastaavissa tilanteissa. Toimittaja Virpi Kotilaisen jutusta saa käsityksen, että Hakkarainen taitaa olla hakenut rajojaan jo lapsesta asti. Jonkun tai jonkin pitäisi ne rajat asettaa.

Oma lukunsa on sitten se seikka, että jos Eduskunnassa on täysistunto alkoholilain käsittelystä, niin miten on mahdollista, että osa päättäjistä on viihteellä juopottelemassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Vaikka Hakkarainen on oman mokailunsa myöntänyt ja anteeksi pyytänyt, niin kuka takaa, ettei hän toimi samoin kun seuraavan kerran viinanhimo iskee?"

Päästetäänhän murhaajat ja raiskaajatkin vapaaksi rangaistuksen kärsittyään. Siinä ei entisiltä uhreilta mitään kysellä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Hakkarainen ei taida katsoa tarvitsevansa rangaistusta, katuvaisen näytteleminen riittää. Tämähän on addiktille perusmekanismi jatkaa addiktiotaan.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Hakkarainen ei taida katsoa tarvitsevansa rangaistusta"

Taidan olla eri mieltä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #3

Voi sekin rangaistuksen odotus kuulua repliikkeihin katuvaisen roolityössä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

""Tsemppiä Teuvo" – Hakkaraiselle sataa tukea ja sympatiaa"
(Otsikko linkkisi takaa)

Näinhän se on. #meeto vouhottajat vouhottavat ankarasti tuomiten kaikenlaisen flirtin, mutta kun todellisuus "omassa porukassa" iskee päälle, niin ääni kellossa on jostain syystä aivan toinen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hakkaraisessa ihmetyttää se, että kun suuressa salissa tehdään päätöstä uudesta alkoholilaista, niin Hakkarainen touhuaa toisaalla alkoholiin läheisesti liittyvää omaa näytöstään. Hakkaraisen äänestäjät olisivat varmasti toivoneet Teuvon olevan äänestyspainikkeen lähellä päätöksenteossa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Hakkaraisen äänestäjät olisivat varmasti toivoneet Teuvon olevan äänestyspainikkeen lähellä päätöksenteossa."

Hakkaraisen äänestäjät saattavat myös toivoa Hakkaraisen ryyppäävän useamminkin.. siitä seuraa aina mielenkiintoisia uutisia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

No jaah... mielenkiintoisia uutisia ?

Kelle mitäkin. Pönttöhönössä örveltäminen ei ole juurikaan mielenkiintoista.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #13

Ei Hakkarainen olisi ikinä päässyt eduskuntaan ilman möläytyksiään ja söhläilyjään. Hakkarainen on aika pitkälti "kohupolitiikko" ja suurin julkisuuden apu ja suurin julkisuuden huomio on juuri tullut "möläytyksistä" ja "möhläyksistä". Ilman seiska-tasoista julkisuutta häntä ei tuntisi kukaan.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Urho Kekkonen kuristi humalapäisään Johannes Virolaista saunassa joskus miekka ja kilpi. Seuraavalla viikolla Virolainen liikuskeli kaulahuivin kanssa ja tiedotettiin vain että "mninisteri Virolainen on sairauslomalla flunssan vuoksi".

Lähdettä ei ole tähän ja vuotta en tiedä. Olen kuullut asian jo 70-luvulla ja ei minulla ole syytä epäillä asian todenmukaisuutta. Hesarin Aikakone arkisto saattaisi auttaa jos viitsisi alkaa penkoa.

Ei tälläisi tapauksia saisi sattua. Johtavien politiikkojen tulisi käyttäytyä arvokkaasti vapaa-ajallaankn.

Elettiinpä ennenkin, Vaikk' ojan takan' oltiin, Ojapuita poltettiin. Ja ojast' oltta juotiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos jatketaan kumoamattomilla huhuilla mässäilyä, niin joskus 60-luvun alkuaikoina Kekkonen oli vieraillut ystävänsä kauppaneuvos Kalle Kaiharin luona Tampereella, kuten hän usein myöhemminkin vielä teki, jos Tampereelle suuntautui jokin presidentin virkakäynti. Tuossa nimenomaisessa tapauksessa Kekkonen oli vierailun jälkeen joutunut sairaalaan ja uutisissa kerrottiin, että häntä hoidettiin lievän vatsahaavaoireilun vuoksi.

Tiettyjen Kaiharin ystäväpiirien mukaan kauppaneuvos oli kostean illanvieton jälkeen yöllä yllättänyt Kekkosen ja oman vaimonsa muhinoimasta vierashuoneessa, jolloin Kaihari oli hakenut leipäveitsen ja tuikannut Kekkosta mahaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eikä sitä koskaan vahvistetakaan;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Paitsi Seijan oma kommentti taisi sen nyt vahvistaa;))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos puukotetaan vatsaan niin vatsahaavastahan silloin on kyse;)))

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Yhteiskunta on paljon vartijana mutta...

Yleissitova kuoppakorotus 4,7 %-yksiköstä 5,5 %-yksikköön tarkoittaa n. 17 %:n pitoisuuslisää, eli sixpäkistä voisi nyt kompensoida kukin paikallisesti yhden pullon pois reaalihyötyä menettämättä. :)

Tiedä vaikka jotain hyötyäkin pidemmässä juoksuttelussa...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jos KE Hakkarainen olisi ollut toisenvärinen ja kotoisin etelästä, olisi kyseinen manööveri tulkittu tiedostavissa piireissä monikulttuuriseksi värinäksi.

PS:n kannattaa tämä hoitaa ryhdikkäästi, toimiihan se hyvänä referenssinä siinä tilanteessa, kun jonkun toisen puolueen johtohenkilö epäonnistuu hallitsemaan päihtymystilaansa tai jotakin sinne päin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vanha ukko humalapäissään yrittää pussata poliisia. Mitä poliisi tekee? Tekee rikosilmoituksen sen sijaan että olisi vetänyt ukkoa lättyyn. Säälittävää!
Toisaalta, sillä selkärangalla mikä Ruoholla on, ymmärrän hyvin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikäs ideologia tuossa on takana? Ainakin tällä palstalla eka viittaus siihen että Hakkarainen ( ympäröivää asenneilmastoa myötäillen kuten edellä ja niin monessa loikkarimanauksessa) ei siis harrastanut kömpelöä seksuaalista lähestymistä vaan seksuaalisoitua agressiota missä seksuaalinen ele, äärimmäisessä tapauksessa tapporaiskaus tehdään kostona tai kurinpitona tai muuna vihatekona.
Lievempi seksuaalinen ahdistelu taas on vallankäyttöä muttei välttämättä väkivallan käyttöä. On huomattavaa että Hakkarainen samana iltana kävi myös haastamassa riitaa sinisten ryhmähuoneella.
Persujen jatkuva loikkarivihanlietsonta siis purkautui Hakkaraisen kautta ja Markku Turpeinen on sitä mieltä että se että Ruoho ei vastannut väkivaltaan "vetämällä lättyyn" oli .....säälittävää.
Kaikkea sitä kuulee! Säälittävää ettei koko eduskunta ryhtynyt joukkotappeluun ?! Hurjempaa antiparlamentaristista puhetta en ole tällä palstalla ennen lukenut.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Selvinkin päin mokaillaan. Äänestin Halosta ensimmäiselle kaudelleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Osoitat kuitenkin luonnetta, kun pystyt erheesi julkisesti myöntämään. Lisäksi uskon ennemmin että sinä et toista samaa virhettä, kuin että Hakkarainen pystyy olemaan toistamatta omaansa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

En toistanut. Tuskin Hakkarainenkaan poliisia, luvatta, toistamiseen pussaa.

Toimituksen poiminnat